Header_Home.png

Het aftellen is begonnen, PGCCB

Het aftellen is begonnen voor de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux

 
Nog twee weekends en dan komt het World Endurance Championship richting de omloop van Spa-Francorchamps in de Belgische Ardennen. Tijdens datzelfde weekend start op het schitterend circuit ook het seizoen 2015 van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux. Een meer prestigieus kader is er voor een première amper te vinden. Porsche zal tijdens het weekend van 1 en 2 mei bijzonder prominent aanwezig zijn. 
Wie de openingswedstrijd van het WEC in Silverstone gevolgd heeft, vindt geen enkele reden meer om op vrijdag 1 en zaterdag 2 mei niet naar Francorchamps af te zakken. Wie bovendien fan van het merk Porsche is zal er een droomweekend beleven. Niet alleen zullen de officiële Porsche 919 Hybrid LMP1 en Porsche 991 RSR GTE in het WEC zelf voor vuurwerk zorgen. In de aanloop naar de WK-race, die zaterdag om 14u30 van start gaat, zijn er ook wedstrijden van de Porsche Carrera Cup Great Britain en start de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux, voor de derde maal op rij, tijdens dit evenement aan het seizoen 2015!
De GT3 Cup Challenge Benelux editie 2015 oogt zoals eerder al meegedeeld zeer goed, niet in het minst vanwege de komst van de nieuwe Porsche 991 GT3 Cup. De liefhebbers van mooie merkenraces zullen zeker aan hun trekken komen. Starten in een weekend waar Porsche prominent aanwezig is, is dan ook een bonus. Met strijd op de piste, veel volk langs het circuit en een familiale sfeer in de Porsche Benelux paddock, zijn alle ingrediënten aanwezig. Alle teams staan samen in die paddock en stralen de waarden van het merk uit. Mis het dus niet! 
De Porsche GT3 Cup Challenge Benelux is en blijft de snelste merkencup van de Benelux en verenigt de autosport uit Nederland, België en Luxemburg. Niet alleen de teams en rijders vertegenwoordigen die drie landen, de promotie en organisatie van de Porsche GT3 Cup Challenge is ook een schoolvoorbeeld van Benelux-samenwerking. Uiteraard wordt er op de diverse circuits van de Benelux geracet. Het kampioenschap zet hiermee een trend voor de toekomst als het gaat om autosport op topniveau in de Lage Landen.
In de opmaat naar Spa is er tevens goed nieuws te melden uit naam van Autosportinsurance.com. Dit verzekeringsbedrijf, met een passie en specialisatie voor autosport, heeft zich voor het derde jaar op rij als partner verbonden aan de Cup Challenge Benelux en is sinds dit jaar ook de officiële verzekeringspartner van SRO, de bekende promotor van diverse Europese series voor GT-wagens. 
Wie alle actualiteit rond de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux op de voet wil volgen, kan terecht op de Facebook pagina: www.facebook.com/gt3cupchallengebenelux
 
Bekijk de Highlight Clip van seizoen 2014 op: http://youtu.be/HuUFrTErdEc
 
Bron: Robert van Barneveld, PR - Porsche GT3 Cup Challenge Benelux