Tjarco_Jilesen_PG_Motorsport_Zolder_1.jpg

Jilesen achtste in Porsche GT3 Cup Challenge Benelux

Tjarco Jilesen is zondag 7 juni in de eerste sprintrace van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux geëindigd op een achtste plaats in de AM-klasse.

Jilesen had op het Belgische circuit van Zolder een goede start in zijn PG Motorsport Porsche 911 997 GT3.

 

 

“De start was heel goed, ik werd alleen opgehouden door een uitbrekende auto voor me en een auto die niet goed wegkwam”, aldus Jilesen. “Ik kon daardoor de aansluiting met een groepje daarvoor net niet maken en dat was jammer. Het was een nadeel dat ik voor een paar snellere 991’s zat, want die drukten mij een beetje uit mijn ritme. Ik kon het groepje voor me op een afstand van ongeveer 100 meter volgen totdat een auto die er af was geschoten bij mij weer de baan op kwam. Ik heb daar toen een beetje mee lopen stoeien. Dat was heel leuk omdat ik toen mijn beste rondes heb gereden.”

 

Steeds beter in ritme

 

Naarmate de race vorderde kwam Jilesen steeds beter in zijn ritme. “Ik remde bij de chicane echter te laat en kwam in het zand. Toen was de wedstrijd voor mij wel zo’n beetje gelopen. Ik verloor de aansluiting met het groepje voor me en een paar ronden later kwam de kopgroep eraan. Ik moest serieus van mijn gas af om ze zonder problemen voorbij te kunnen laten gaan.”

 

De auto voelde volgens Jilesen -zeker aan de achterzijde- beter aan dan tijdens de kwalificatie op zaterdag. “We hebben wat dingen aan de auto gedaan waardoor ik beter zou kunnen insturen en uit-accelereren. Het insturen is helaas niet gelukt, maar de grip van de achterwielen en het accelereren uit de bocht is zondermeer beter geworden. Ik zou nog wel eens op echt nieuwe banden willen starten, want dat scheelt nog wel een beetje. Maar de meeste seconden die ik tekort kom zitten nog in Tjarco.”         

 

Jilesen kwalificeerde zich zaterdag 6 juni op een negende positie in de AM-klasse van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux. In totaal reden er dit weekend 12 Porsche’s in de GT3 Cup Challenge Benelux waarvan negen in de AM- en twee in de AM PRO-klasse.

 

Sven van Laere rijdt in het Blancpain Sprint Series weekend Race 2 van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux. Deze race begint om 16.35h en duurt tot 17.05.