IMG_2608_kopie.jpg

Jilesen en Van Laere kwalificeren vierde en derde in Porsche GT3 Cup Challenge

Tjarco Jilesen en Sven Van Laere van PG Motorsport hebben zich op het Belgische circuit Spa-Francorchamps voor de eerste en tweede race in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux op een respectievelijke 4de en 3de plaats gekwalificeerd in de AM Klasse


Gemengde gevoelens

Jilesen en Van Laere delen samen de PGmotorsport Porsche 997 GT3 Cup in de AM-klasse van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux. De vrije trainingen werden op donderdag volledig in de regen verreden. Op vrijdagmorgen tijdens de kwalificatie was het droog. Jilesen is tevreden over de progressie die hij heeft gemaakt na de regendag van donderdag.
 

Drie ronden voluit

“Mijn tijd had wel beter gekund omdat ik op bepaalde plekken nog veel liet liggen en de baan tijdens het rijden beter werd,” aldus Jilesen. Ik heb maar drie ronden voluit kunnen rijden.” Jilesen reed zichzelf tijdens de kwalificatie met een rondetijd van 2:38.308 naar de vierde startplek voor de race op vrijdagmiddag 1 mei om half vier.
 

Dit kan beter

Ondanks zijn derde startplaats is Sven van Laere niet tevreden over zijn kwalificatietijd 2:37.793 waarmee hij op zaterdagmorgen 2 mei om half twaalf van start gaat. “Ik had sneller gekund en beter kunnen kwalificeren. Het lag aan mijzelf. Ik kijk positief uit naar de race en ga mijn uiterste best doen om voor de overwinning te gaan.”


De Porsche GT3 Cup Challenge rijdt op het circuit Spa Francorchamps in het voorprogramma van de FIA WEC 6 Hours endurance race.


Fotocredit: Ann Van Laer.