IMG_2608_kopie.jpg

Jilesen en Van Laere van PG Motorsport negende en vijfde in kwalificatie Circuit Zolder

Tjarco Jilesen en Sven van Laere hebben zich in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux op Circuit Zolder op een respectievelijke negende en vijfde startpositie in de AM-klasse gekwalificeerd.

De coureurs van PG Motorsport zijn beiden niet tevreden over hun kwalificatie, maar kijken vol vertrouwen uit naar de race die op zondag 7 juni  rondom de Blancpain Spint Series verreden worden. 

 

Jilesen reed de kwalificatie op oude banden. “Daardoor stuurde de auto niet lekker de bochten en was hij erg los aan de achterkant. Daar zit voor mijn gevoel de meeste tijdverlies in. Op zich heb ik lekker gereden, maar ik moet zeker twee seconden sneller kunnen.” Jilesen verwacht wel een goede race te kunnen rijden op de zondag. “Sowieso ben ik geen goede kwalificatierijder, maar Dan zitten er nieuwe banden op de auto, ook heb ik vaak wel een goede start dus ik denk dat ik wel wat goed kan maken.”

 

Sven van Laere kwalificeerde naar eigen zeggen onder verwachting. “Ik had een bepaalde referentietijd in mijn hoofd en dat is er gewoon niet uitgekomen, dat is niet goed. Ik maakte een foutje tijdens een snelle ronde, ik remde te laat in de chicane. Het is dus niet naar tevredenheid, anderhalve seconde te traag.” Volgens van Laere zal een podium op zondag heel moeilijk zijn. “Maar ik ga het wel proberen, dat heb ik de vorige keer ook gezegd en dat lukte.”