AH3U4002_kopie_ren.jpg

Sven Van Laere in PGCCB en WEK Final 4Het was vrij stil rond Sven Van Laere de afgelopen maanden. In 2014 hypothekeerden twee zware ongevallen zijn autosportseizoen, maar voor komend seizoen tekent de ondertussen volledig herstelde 41-jarige Van Laere opnieuw present. Voorlopig nog met een eerder beperkt programma, maar de kans op uitbreiding van zijn activiteiten in de racerij dit jaar is er wel degelijk.

Op 7 maart aanstaande trapt Sven Van Laere zijn seizoen af. Dan treedt hij samen met Tjarco Jilesen aan in de Final 4 van het Winter Endurance Kampioenschap in Zandvoort. Het duo beschikt daarvoor over een Porsche 997 Cup uit de stal van PG Motorsport. Het betreft een volledig nieuw opgebouwde wagen en Sven & Tjarco zouden dan ook in staat moeten zijn om vrij hoog te scoren in deze race. “Tegen de proto´s kunnen we natuurlijk geen vuist maken, die zijn gewoonweg te snel”, zegt Sven. “We hopen echter wel vooraan te eindigen tussen de GT´s en dat moet een haalbaar doel zijn.”

Verder staan er (voorlopig) drie wedstrijden gepland in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux. Ook in deze competitie wordt Tjarco Jilesen de ploeggenoot van Sven Van Laere. En er zijn nog meer overeenkomsten met de Final 4, want net zoals tijdens de laatste WEK-race in Zandvoort zullen ook de wedstrijden van de PGCCB afgewerkt worden met een Porsche 997 Cup van PG Motorsport. Van Laere: “Drie wedstrijden staan al vast. Het betreft de manches in het kader van het FIA WEC in Spa-Francorchamps, de Blancpain Series in Zolder en de ADAC GT Masters in Zandvoort. Drie prachtige meetings die heel wat sportieve en extra-sportieve mogelijkheden bieden en die ik samen met Tjarco Jilesen zal afwerken. Maar de kans is vrij groot dat dit programma nog uitgebreid zal worden, daarover later meer…”
Bron: Racinglife.nl - action images