IMG_2608_kopie.jpg

Sven Van Laere tweede in AM-klasse Porsche GT3 Cup Challenge Benelux

Sven Van Laere is op circuit Spa Francorchamps tweede geworden in de AM-klasse van de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux. Van Laere eindigde met de PG Motorsport Porsche 997 GT3 Cup op de zevende positie in het algemeen klassement.

Zeer tevreden

Van Laere is zeer tevreden over het verloop van de race die op een volledig droge baan verreden werd. "Het was een hele leuke wedstrijd met veel gevechten in de AM-klasse", aldus Van Laere. "Helaas is Yannic Hoogaars van Belgium Racing nog even te snel en we kunnen nog niet gaan voor de overwinning, maar het was wel één van de leukste races uit mijn carrière.”     

 

Goede start

Sven Van Laere en Tjarco Jilesen delen samen de PG Motorsport Porsche 997 GT3 Cup. Van Laere en Jilesen kwalificeerden zich vrijdag 1 mei in de PG Motorsport Porsche 997 GT3 Cup op een respectievelijke vierde en derde startplaats in hun klasse. Jilesen viel in de eerste race uit doordat hij na een goede start een voorganger raakte die de controle over zijn auto verloor.  

 

Mooie afsluiting teamdebuut

Paul Geeris kijkt tevreden terug naar de race van Van Laere: “De tweede plaats van Sven is een mooie afsluiting van het teamdebuut in de Porsche GT3 Cup Challenge Benelux. En ondanks zijn pech van gisteren, heeft Tjarco (Jilesen) toch zijn steentje aan de teamspirit bijgedragen. En dat vind ik mooi om te zien.”

 

De Porsche GT3 Cup Challenge rijdt op Spa in het voorprogramma van de FIA WEC 6 Hours endurance race.